2007/06/25

Toto...

Gruppen Toto kommer till Sundsvall och Sporthallen 14 augusti. Jag är på semster, tack och lov...

Jag vet inte vad det är som gör det, men jag kan inte med Toto. Toto och Chicago... *ryser* Jag kan förstå att de rent musikaliskt gör mästerverk, sådana där saker som får inbitna perfektionister att dilla lyckligt... Men de gör det inte för mig. Jag vill ha lite ruff, lite stök.

En vecka

Semester. Ah. En heeeel vecka. Sparar resten till augusti. Drar iväg till Sthlm ett antal dagar, vet inte riktigt hur länge, men så länge vi känner för det blir vi kvar. Ska till draken i morgon och titta på dem som jobbar där. Ska bli kul att se dem in action.

Så nu måste jag nog packa. Avresa om en timme. Inte en pinal packad. Jag börjar bli bra på det där med att ta det lite lugnt... ;-)

2007/06/20

Gatufesten och SMA

Gatufesten i Sundsvall firar 20 år i år. Det som började som ett litet kalas på ett av stadens mindre torg tar under en veckas tid kontroll över hela stadskärnan.

Det brukar vara en trevlig vecka med mycket folk och bra musik. I alla fall en hel del bra.

I år är det då dags för jubileum. Ett stort dragplåster varje kväll har utlovats, men det var ett löfte som var svårt att uppfylla. Lördagens avslutande akt har varit ett frågetecken under en längre tid. I går fick vi svaret. Highway stars.

Ja. Ett coverband i lustiga utstyrlslar ska avsluta 20-årsjubilerande Gatufesten. Hm.

Jag är kanske kräsen. Jag kanske är en musikpolis. Kanske är jag trångsynt och elak, men vad i hela helsefyr... Highway stars?

Men, en glad nyhet för oss som gillar musik är att Sundsvalls kommun säger ja till att stötta ännu en upplaga av Sundsvall music awards, den lokala grammisgalan. Vartannat år samlas musiklivet i stan för att prisa och uppmuntra till fortsatta framgångar. Det är ett bra evenemang. Ett sådant där ryggdunkeri som gynnar musiken.

Highway stars däremot... Bah.

2007/06/19

Tajming är allt!

Så sitter jag här och knappar in långa sifferkombinationer. Talar högt för mig själv. Skriver och dubbelkollar. Kollar en extra gång. Och så hör jag reklamen på teven. ”Sitt inte med långa ocr-nummer i onödan. Anmäl e-faktura i stället.”

Ibland är det ruskigt vad tajming kan göra...

Fast. Nästa spot handlade om att jag hade ett val när jag vaknade med diarré i morse...

Vad är det med reklamen nuförtiden egentligen? Är det inte väldigt många spottar om diarré, förstoppning, nageltrång och svampinfektioner i underlivet? Eller är det så att jag ser på program som personer i den målgruppen också tittar på?

2007/06/17

Saved by the bell?

Så nära. Så nära. En mil till och det hade kanske varit över. Tanken skrämmer mig. Enormt.

Så tack till dig som slog larm.

All the lonely people
Where do they all come from
All the lonely people
Where do they all belong

2007/06/16

Tokerier

En sån underbar dag. Sova länge. Ligga och dra sig. Kliva upp, koka kaffe, läsa tidningarna. Tvätta lite kläder, dammsuga, olja utemöbler och samtidigt njuta av musik. Otis Redding, Sam Cooke och Traveling wilburys har gått nonstop i dag. Sitter på balkongen, löser korsord och äter äpple.

Samtidigt, på en helt annan plats i Sverige trampar yngre bror 30 mil på cykel. Vättern runt. Herreminje ett sånt självplågeri...

2007/06/15

The unbeliver

”Mäh! Bloggar du?! Det trodde jag då inte om dig!”

Sagt med rynkad panna. Misstro i blicken.

”Jag förstår inte vad det är med alla som bloggar? Va? Nä jag begriper inte. Vem vill läsa sånt? En massa navelskådande bara.”

Nähä. Men förstå inte då. Men klandra för fan inte mig för att jag väljer att blogga. Och att jag bloggat i många år. Här och på andra ställen.

Vad är det som irriterar så mycket? Att det finns människor som vill uttrycka åsikter, tankar eller bara bubbla av sig, hur kan det reta folk? Jag begriper inte. Och jag begriper inte hur en vän kan vräka ur sig en massa saker på det viset. Hon fick sig en föreläsning. En skarp en.

Gillar man inte bloggar behöver man inte bry sig om dem.

Jag gillar bloggar. Surfa runt och läsa om vardagliga bestyr, om nyheter och musik. Det går att hitta så mycket roligt. Så mycket läsvärt. Det som är dynga i en persons ögon är ädelstenar i en annans.

2007/06/13

15 år

I dag är det 15 år sedan Henrik försvann.

15 år.

Jag kan inte begripa att tiden går så fort.

Och så undrar jag över hur livet skulle te sig om saker och ting fallit ut annorlunda den där dagen för 15 år sedan.

2007/06/11

Timmar

Det tog tid att åka buss Sundsvall-Norje-Sundsvall. Hemfärden var dessutom nonstop. Tror aldrig att min rumpa varit så trött förut.

Men festivalen var härlig. Stämningen är underbar. Musiken bra, sällskapet trevligt. Jajemen. Jag kommer att åka tillbaka till Sweden rock, men det är osäkert om jag någonsin orkar åka buss dit igen.

Jag är dock aningen besviken på årets lineup. Den var ärligt talat lite trist. Jag fick två aha-upplevelser, och de brukar vara fler. Krux var en femma konsertmässigt, The Answer var också klockers. Men i övrigt... Njae. Jag kanske är bortskämd, kräsen. Men förväntningarna är skyhöga, och det brukar inte vara några problem att få dem uppfyllda.

Jag såg 30-40 band. Hela konserter med många, bitar av andra. En låt här, en låt där. En del fastnade jag vid, andra lämnades rätt snart.

Aerosmith var en besvikelse. Rent estetiskt var det en mycket bra konsert, men spellistan var då inte det. Att köra ballad på ballad på ballad gör det inte för mig.

Scorpions. Ja, vad ska man säga? Bandet är tyngre, och resor bättre än sångaren Klaus Meine.

Heaven & hell. Så nära Sabbath man kan komma och en upplevelse live.

Jag orkar inte räkna upp dem alla, men se gärna Krux live. En smältdegel ur den svenska hårdrockssfären. Sååååå bra!

2007/06/06

Tantvarning

Fattar inte hur det är möjligt att ha såna klena resnerver som vad jag har. Får jag inte packa och vara klar i tid blir jag hispig. Reshispig.

Men, nu tror jag att jag är klar. Om jag inte glömt nåt... Tro om jag har jacka? Räcker det med dojjorna jag har på mig? Tänk om det regnar?

Och så vidare...

Samtidigt går tankarna till Povel Ramel. Vi har mist en stor kulturpersonlighet. Jag uppskattar hans kvicktänkthet. Hans listiga formuleringar. De lever kvar.

Nä. Nu ska här värmas med lite rock'n'roll.

Ses.

Hmmm....

Jag tror nog att jag behöver lite inspiration... *harkel* Tur att det blir en tripp i morgon... Men först ska jag krama om min kudde.

Kudde

Jag längtar efter den. Vännen som följt mig genom livet. Sedan jag blev stor nog att använda en normalstor kudde har jag hållit fast vid denna enda. Brun i tyget, prydd med vita blommor, fylld av skumbitar. Fyrkantiga. Sådana som mitt goselejon var stoppat med.

Jag förstår att det kan låta lite bisarrt, en aning ohygieniskt. Men den är mig så kär. Tvättmaskin och en runda i torktumlaren håller den frisk och kry.

Tänk så många drömmar den tagit emot. Tårar. Förhoppningar. Ihopbitna skrik av ilska. Ett och annat knytnävsslag. Den är förtrogen med mina innersta tankar. Löser mina problem.

Den är hög men formar sig samtidigt efter mitt huvud, min nacke. Den känner mig. Vet hur jag vill ligga. Ibland bråkar vi. De där sömnlösa nätterna vänds den, knövlas ihop, slätas ut. Vänds igen så att sidan som ligger mot lakanet får svalka varm kind. Vänds igen. Värms upp. Vänds igen tills dess att sömnen infinner sig.

Jag har försökt med andra, men vi kommer aldrig överens. Så jag kommer alltid tillbaka till min gamla, välbekanta vilovän. Min bruna kudde med de vita blommorna.

2007/06/05

Cheez...

...jag åker ju i morgon. I morgon... Jag undrar hur snabbt veckorna kan gå egentligen... Jag var nyss utomlands. Och det känns som att jag hunnit jobba en del. Men ändå har tiden gått så fort. Det är redan dags för Sweden rock festival... Apropå det, är det någon som vet vart Nefertiti tog vägen? Hon med bloggen Carpediadem? Kom att tänka på henne nu när det närmar sig avresa.

2007/06/03

Stan är najs

Ja faktiskt. I går upplevde jag en riktigt härlig dag i asfaltsdjungeln. Frukost på balkongen med utsökt utsikt över stan. Fågelkvitter och solstrålar. Trevligt sällskap av bok och kaffemugg. Därefter lite pausande. Sedan middag på uteservering. Mmmm. Sol. Vänner. Fina muskelbilar. Och sedan en till uteservering och en frozen strawberry daiquri. Hemgång och fotbollsmatch på teven (förstå att det är allvar när JAG ser på min tredje fotbollsmatch på teve, och det inom loppet av tre veckor). Sedan sovmorgon.

Det är najs med stan. Jag som är uppväxt på vischan är inte bortskämd med utbudet som finns. Det gäller bara att utnyttja det också.

2007/06/01

Bubbel

I går upplevde jag värsta migränattacken hittills. Låg i sängen i princip hela dygnet, borträknat de timmar jag befann mig på badrumsgolvet. Måste helt klart fixa piller så jag slipper skiten. Nä, jag gillar inte piller men ibland finns ingen annan utväg.

Svor högt av förvåning när buktalaren vann ”Talang 2007”. Märkligt hur folk röstar som...

Är glad över att AD landar i Sverige på måndag och att hon nästa måndag börjar sommarvicka hos oss. Det har gått några år sedan vi sågs, det är ju en bit till Australien, och jag längtar efter att få se in i hennes ögon igen. Det ska bli en trevlig sommar det här AD.

Samtidigt är jag i valet och kvalet. Åker till sthlm efter midsommar för att träffa folk. Måste bestämma mig för vad jag vill med min framtid.

Hm. Tja. Det var bubblet det.