2007/06/20

Gatufesten och SMA

Gatufesten i Sundsvall firar 20 år i år. Det som började som ett litet kalas på ett av stadens mindre torg tar under en veckas tid kontroll över hela stadskärnan.

Det brukar vara en trevlig vecka med mycket folk och bra musik. I alla fall en hel del bra.

I år är det då dags för jubileum. Ett stort dragplåster varje kväll har utlovats, men det var ett löfte som var svårt att uppfylla. Lördagens avslutande akt har varit ett frågetecken under en längre tid. I går fick vi svaret. Highway stars.

Ja. Ett coverband i lustiga utstyrlslar ska avsluta 20-årsjubilerande Gatufesten. Hm.

Jag är kanske kräsen. Jag kanske är en musikpolis. Kanske är jag trångsynt och elak, men vad i hela helsefyr... Highway stars?

Men, en glad nyhet för oss som gillar musik är att Sundsvalls kommun säger ja till att stötta ännu en upplaga av Sundsvall music awards, den lokala grammisgalan. Vartannat år samlas musiklivet i stan för att prisa och uppmuntra till fortsatta framgångar. Det är ett bra evenemang. Ett sådant där ryggdunkeri som gynnar musiken.

Highway stars däremot... Bah.

5 comments:

Anonymous said...

Vilket antiklimax. Verkligen.

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Per said...

Det har flutit mycket vatten under broarna sen 80-talet men det är lite småsurt att Tjacka får credit för Gatufesten när det var Svennis (f.d ägare till Skippers) idé helt och hållet.

Mona said...

Rodrigo: Que?

Mymlan: Och då skämtar vi inte ens....

Per. Jag har rotat runt i dammiga arkiv och hittat en del om honom och Tjacka. Visst har vi honom att tacka för mycket, det är ju inte enbart Tjacka som dragit Gatufesttåget framåt. Hittade ett klipp från 89 där Tjacka drömde om att slå publikrekordet på 5 000 personer också... De ville spärra av större delar av stan och ta hit större band, bli som Storsjöyran. Men se det där sista har de fortfarande svårt att göra. Där Yran har fingertoppskänsla och tar hit smala och breda akter, artister att upptäcka eller sådana som precis står inför ett genombrott, där står sig Gatufesten slätt och satsar på gamla, beprövade kort...

Fisso said...

Hahahahahahahaghway Stars!