2007/12/31

Västra igen

Jag önskar alla ett gott slut på 2007 och ett sjutusan till 2008. Jag hoppas och tror att 2008 blir ett bättre år än vad det här har varit... Men vi får väl se.

Jag börjar med att åka till Västra och fira med 12 vuxna och 11 barn. Jag som vill ta det lugnt... Men det blir hur som haver en vit afton. Vill inte ha dryckjom. Det har hängt med i ett antal månader nu, och inte blev driften starkare av att ligga däckad i magsjuka ett par dagar i jul.

Så. Ha en trevlig afton. Akta er för raketer och inte minst fyllbultar som vill tala om hur bra ni är. Det kan vara svårt att komma ur en sådan diskussion...

2007/12/22


God jul!

Nu drar jag och sambon västerut för helgen. Jag ska jobba annandagen så jag lär ju återvända aningen tidigare än alla partyprissar, men det är sånt man får ta.

Jag har inte hittat någon stämning än, men jag har ett par dagar på mig.

Så. Sköt om er. Ha en så trevlig julhelg som ni bara förmår. Även ni som inte gillar julen kanske kan ha det bra i ledigheten.

För övrigt är mannen på bilden min pappa, Elo har plåtat.

2007/12/07

Solklart

Jamen så klart vann hon. Grattis Amanda, din lycka är gjord tack vare andraplaceringen. Så är det.

En en

Min rumsen är inte rumsren! Min en är en död en. Redan! Rena rama enfalden av mig att köpa en rumsen... Envis som jag är ville jag ha en en, när jag nu inte får plats med en julgran. Så där står nu min fina en, alldeles torr och knastrande. Den skräpar ner! Men den får stå kvar. En stund till.

Idolize

Hopptrallalla, så var det Idol-final då. Vinnare? Jag tror Marie. Hoppas Marie. Fast jag tycker bäst om Amanda. En udda fågel som kan göra nåt annorlunda, dock icke med den där avskyvärda låten. Vinner Amanda tvingas hon dra runt med den där och säkerligen ett koppel till lika hemska låtar. Det vill jag icke. Icke.

Men, det där är å andra sidan inte någon viktig sak i dagens samhälle. Idol alltså.

Så jag såg Jan Guillou i På spåret i stället. Mycket trevligt, även om jag satt och ropade ”UMEÅ, era nötter” i min ensamhet.

Och nu är det nån Abba-grej på ettan. Jag gillar inte Abba. Har aldrig gjort. Alltså, de är värda respekt men jag gillar dem inte. Med det menar jag inte att jag tycker att de är dåliga. Det är de inte. Men jag tycker inte om dem. Ungefär som med Kent. Fast vet du, i går kom jag på mig själv med att vicka på foten åt den där nya Kent-singeln. Det är oroväckande. Kanske kommer jag att ändra uppfattning om Kent. Så där som jag brukar göra ibland när jag får anledning att omvärdera en artists alster. Som med Eldkvarn. Tyckte inte om dem. Inte alls. Fick klåda av deras version av ”Kärlekens tunga”. Men en dag hände det. Jag hörde nåt annat. Lyssnade. Tog upp några gamla plattor. Lyssnade på hela Eldkvarn-katalogen och insåg att jag haft fel förut, när jag sa att jag inte tyckte om dem.

Konstigt det där. Men jag är inte den som tjuras på i onödan. Vill jag ändra mig så fine. Kör i vind! Men får ändra sig.

Har lyssnat på Karlavagnen den här veckan också. Det är så roligt med folk ibland. Riktiga människor i stugorna. Ibland blir jag, precis som på jobbet, orolig över statusen i stugorna, men samtidigt uppskattar jag att höra resonemangen.
Som i EU-frågan.
Inringare 1:”Ja tyck int om ä.”
Radiopratare: ”Varför inte det då?”
Inringare 1: ”Nä jag tyck int om ä, de ä int nå bra mä att ha dom dära i Bryssel som bästäm en massa om oss”.
Radiopratare: ”Tänkte du på nåt särskilt då?”
Inringare 1: ”Nä, mä hä ä int bra”

Inringare 2: ”De e ju sååååå bra med EU!”
Radiopratare: ”Varför då?”
Inringare 2: ”Ja de e ju så fiiiint med samverkan och sånt där”
Radiopratare: ”Tänkte du på nåt särskilt?”
Inringare 2: ”Ja miljön och så, sen så är det så lätt att resa och så från Ståckhålm till kontinenten”

Eller han som ringde in i programmet om hur man får pengarna att räcka, han som höll föredrag om att de fattiga bara måste börja tänka annorlunda, att de ska gå på biblioteket och låna en bok av valfri idrottsledare så kommer de att tänka positivt och löööösa problemen.

Okej. Alla utvecklar inte resonemangen, de får inte chansen, det är ju trots allt ett radioprogram som har en viss tid i etern att fylla. Men ibland undrar man ju. Tycker du något, varför tycker du det? Som i EU-frågan. Är du emot eller för bara för att du är emot eller för? Vad är dina skäl till ditt ställningstagande? Det är lätt att säga ”nej” och ”ja”, men vad är det som gör att du svarar som du gör? Ibland tror jag inte att man tänker efter på sina skäl innan man tar ställning.

Flummomona. Vad tycker jag då? Att Marie ska vinna Idol, att det är okej att ändra uppfattning bara man vet varför man gör det. Eller nåt sånt flummigt.

2007/12/05

Morbid angel

Hm. Det var då väldans vad mycket död det var här då helt plötsligt. Oroväckande? Mnjao. Kanske det kanske.

Men, killen som jag skrev om i tidigare inlägg, skulle faktiskt ligga risigt till om han var mitt ex. Jag skulle nog, rent känslomässigt, inte kunna döda någon om det inte var i självförsvar.

Och det förrförra inlägget kom sig av en direkt fråga när jag såg på ”Motorjournalen” på Kanal 9. Jag har googlat. Och förklaringen verkar vara sådan att om man inte stängt dörren riktigt så riskerar man att sugas ut av lufttrycket om dörren åker upp... Eller nåt sånt. Jag gillade dock epitetet ”flickfångardörrar” bättre... Lite mer positivt, om man nu inte tänker sig att kidnappa flickor mot deras vilja.

Mnjao. Jag är nog lite för trött för det här trots allt.

Döda

Om den här killen varit mitt ex hade han inte levt i dag.

2007/12/04

Fråga

Varför heter det självmordsdörrar? Alltså, när bildörrarna öppnas åt fel håll, med gångjärnen i mittstolpen i stället för i framstolpen.

2007/12/03

Mini


Lägg huvudet på sniskan och spana in min rumsen. Tänka sig att jag fick plats med ett julgranssubstitut i lilla lyan.

Uppdatering. Sambon är just nu och tittar på dyra högtalare. Någonting säger mig att rumsenen åker ut... Där den står kommer det att placeras en enorm klumpeduns... Visserligen uppskattar jag bra ljud, men varför måste allt vara så stort när det gäller bra högtalare? Och varför är de alltid så fula? Och när kan jag få trådlös överföring på ett bra sätt så att jag slipper sladdar efter golvet?

I-land, I-land, I-land. Jag vet...

Misstag i köket


Jag har då sannerligen tappat greppet när jag misslyckas med min favoritkaka. Jag fattar inte hur det gick till... Men helt plötsligt var formen för liten för smeten. Och tja... Då rinner det över kanterna. Får snygga till kakan när den är färdiggräddad, men det svider lite i hjärteroten över detta kapitala misslyckande. Jag är annars bra på att baka och laga mat. Det är ju en trivsam sysselsättning som andra kan få njuta av. Men denna kaka... Kanske fåglarna vill smaka mumsig saffranskaka?

2007/12/01

Inkompetent tekniknörd...

Jag får ju inte till nåt jag. Har jag tappat greppet helt om tekniken? Va?

1. Försökte mig på att bränna film som jag ska titta på i dvd-spelaren. Följde varenda jävla tips jag kunde hitta på nätet, men icke då...

2. Vill lyssna på Last FM via min airport. Det blir ju så mycket trevligare när det spelas musik i rätta högtalarna i stället för i skiten som sitter i burken. Men icke då... Ska jag tordas ge mig på det som jag ville undvika när jag köpte mac, det vill säga bygga egna scripts? Har hittat en del matnyttigt på underbara internet, men nu sitter jag här och är rädd för att fucka upp min dator...

Gah...

För övrigt tänker jag på alla dem som inte gillar julen av olika skäl. Det kan inte vara lätt att vara uppe i folk som är som jag, det vill säga helt galna i julhelgen. Musiken från 50-talet går varm hemma hos mig i dag när jag hänger upp adventsstjärnor och plockar med tomtar. Det är harmoni för mig. För andra är det tortyr. Tänk om jag kunde få smitta av mig lite, tvätta bort sånt som förpestar julhelgen för andra.

Men. Jag är ju en inkompetent tekniknörd så det kan jag tyvärr inte kirra, det heller... (Har du några tips på hur jag löser mina två trubbel, de av teknisk karaktär vill säga, är jag evinnerligt tacksam)