2007/02/27

Skriva om sig själv

Okej. Var går gränsen?

Säg att jag spelar i ett band. Vi släpper en skiva som jag recenserar i tidningen som jag arbetar på.

Eller säg att jag öppnar en butik med heminredningsprylar. Ett uppslag i bilagan Hem & fritid fylls med mina bilder och texter om denna butik.

Eller jag kanske överfaller en människa på stan. Slår denne gul och blå. Skriker fula ord och gör andra helt tokiga saker. Som jag sedan får skriva om i tidningen.

Jag är säkerligen väl insatt i alla detaljer. Men kan jag verkligen vara opartisk?

Eh. Nä. Det kan jag väl ändå inte vara.

Niclas Rislund skriver om Niclas Rislund i Dagens media. Hittade dit via Researcher.

Rislund skriver alltså om sig själv. Att han nekas prövning i HD. Om jag var Rislund hade jag nekat att skriva artikeln. Det måste väl var och en förstå att man inte kan skriva om sig själv i sådana här fall.

Jag kan skriva ett reportage om utflykten med min familj när vi åkte hundspann. Jag kan skriva en betraktelse eller en krönika om andra saker som jag varit med om, eller om sådant som jag har åsikter om. Men jag skulle inte skriva en nyhetsartikel om mig själv. Vare sig jag vunnit en miljon på lotto eller åkt dit för misshandel. Jag skulle inte kunna skriva något sådant om människor som jag umgås med.

Det har hänt att vi skrivit om saker som handlat om min näromgivning. Det är snudd på oundvikligt, jag kommer trots allt från Medelpad där Bladet ges ut. Jag har min släkt, mina vänner här. Men jag skriver inte om det själv.

Trovärdighet.

Det handlar om trovärdighet.

Om jag skriver om min egen överklagan till HD tappar jag den. Och jag tror att min arbetsgivare skulle tappa en hel del av densamma.

Gladaste beskedet i dag!

Åhåhååå! Hon kommer hem! Å så glad jag är! Ser fram emot sommaren. Och även om det blir frikyrkliga orten i södra Sverige så är det i alla fall bra mycket närmare dit jämfört med Australien.

Åhåhåhååå!

2007/02/26

Giriga egoister!

Jag tycker inte om er! Usch för sådana som er!

Nä. Jag fick inga biljetter till Metallica. Men det verkar mer än halva landets befolkning ha fått. De annonserar i alla fall ut dem på Blocket...

Att boka upp biljetter för att sedan sälja dem till dyra pengar har blivit en affärsrörelse. Det gynnar inte musiken. Inte artisterna. Det enda som händer är att de som verkligen vill se artisterna missgynnas. Och utnyttjas. Av giriga egoister.

Ja... Jag är trulig i dag.

Andra bloggar om: ,

2007/02/24

The end

Nu är det dags för de sista låtarna. Gävle laddar för en festlig afton.

1. Magnus Uggla ”För kung och fosterland”. En klassisk Uggla-låt. Går han vidare är det för att han är han. Inget annat.

2. Emilé Azar ”Vi hade nåt”. TLC-intro. Det från ”Waterfalls” va? Sen är det som, vad hette de då... De var med i Melodifestivalen för nåt år sedan. De hade ju till och med en hit. En duo... Gah... Aja. Den här fungerar i alla fall inte.

3. Sanna Nielsen ”Vågar du, vågar jag”. Om vi ska se till vad som gått vidare tidigare så lär sångfågeln Sanna ha en chans. Börjar lugnt, kommer in i diskosvänget med stråkar efter en kort stund. Sen blir det lugnt igen. *gäsp* Men hon är duktig på att sjunga.

4. Caroline af Ugglas ”Tror på dig”. Svenska versionen av Janis Joplin. Trallvänligt. Lite Sundströmskt sväng i inledningen. Går inte vidare i alla fall. Kanske andra chansen.

5. After dark ”När vi tar saken i egna händer”. Partykitch á la ”In the navy” med Village people. Väldigt mycket Village people... Klämkäckt, andra chansen?

6. Sarah Dawn Finer ”I remember love”. Balladerna går ju bra i år. Kanske den här sjönsjungande damen kan ro hem en överraskande plats? Jag tycker om låten, framför allt på grund av hennes röst. Inget nyskapande alster, men ändå.

7. Verona ”La musica”. ”Bailando” nån? Nänä. Det här går inte. Det går snarare fetbort.

8. Andreas Johnson ”A little bit of love”. Lite Stefan Andersson, ironiskt nog. Kvällens bästa låt.

Går vidare gör Andreas Johnson. Uggla är jag inte lika säker på. Gör han det är det för att han är en folkhemsikon. Sanna Nielsen och After Dark tillsammans med Sarah Dawn Finer gör upp om platser också, om än kanske i andra chansen. Helgardering? *s* Njae. Tror på Andreas. Sen är det öppet om du frågar mig.

Andra bloggar om:

2007/02/20

Vissa dagar...

... vill man bara gå och lägga sig igen.

2007/02/18

Njae...

Måns och Sebastian. Idol-vibbarna förde dem till final i Globen.

Sebastian, okej. Men jag kan inte med den andre herrn... Låten fastnar trots det. *nynnar*

Synd att inte Magnus gick vidare dock. Hade hellre sett honom i andra chansen än Sonja...

Andra bloggar om:

2007/02/17

I afton dans

Den återkommande genomgången. Okidoki. Lyssna själv här...

Så här tycker jag.

1. Måns Zelmerlöv ”Cara Mia”. Loj, seg. Lite smör i bästa Julio Iglesias-stil. Fast smöret är kryddat med Abba. Kan ana mig till att det blir lite sväng på höfterna på scenen.

2. Miss Match ”Drop dead”. Hm. Plastic padding. Typ. Försöker vara mix mellan 80-tal och framtid. Men blir bara dödtrist.

3. Magnus Carlsson ”Live forever”. Går vidare. Aha möter Alphaville möter Abba. Lite disko, lite vemod, lite glädje. Inget jag går i spinn över, men helt klart starkare än många andra bidrag i Ö-vik.

4. Sheida ”I mina drömmar”. Näpp. Folkmusiker från olika kontinenter möts på en scen i Övik. Det går icke hem. Sverige är inte redo för sådana möten ännu.

5. The Attic feat. Therese ”The arrival”· House med en krok. Bästa låten i kväll. Helt utan tvivel. Men frågan är om det går hem. Är melodifestivalen redo för det? Kan höra flera säga ”Den är bra, men det är då ingen schlager”. Jag gillar den.

6. Sebastian ”When the night comes falling”. Han har smittats av Andreas Johnsson-flugan. 60-talet klingar i bakgrunden på en rätt slätstruken låt. Gillar refrängen ändå. Kan ha en chans i afton.

7. Sonja Aldén ”För att du finns”. Shirley Clamp-vibrato, Shirley Clamp-låt. Men det är Sonja. Ballad. Lite svulstig, stråkar och klassiskt komp. Beror på om ni är kärlekstörstande i kväll. Om så går hon vidare.

8. Nanne ”Jag måste kyssa dig”. Intro à la Glenmark möter Ruslana. Sedan är det klassisk Nanne-låt. Fast sämre än vad de brukar vara. Hm.

Carlsson går vidare till Globen. Nanne, Sebastian duellerar om den andra platsen, en av dem får andra chansen. Sen är det svårare. Sonja eller The Attic feat Therese. Sonja. Fast jag vill hellre se The Attic feat Therese.

Andra bloggar om:

2007/02/15

Men in trees

Jag tror att jag kommer att tycka om teveserien på trean. ”Men in trees” med Anne Heche.

Charmig. Full av stereotyper. Ändå charmig.

Ja, jag kommer att gilla den.

Andra bloggar om:

2007/02/14

Garv...

Mina vänner har en osviklig förmåga till tajming. Precis när jag tryckte på ”publish” plingade mobilen till. Ett sött litet mess om en trevlig alla hjärtans dag från en vän... Tajming, det kallas tajming...

Artister bloggar

Självklart. Varför skulle de inte det?

Senaste tillskotten:

Eldkvarn

Takida

Gillar det faktum att Eldkvarns blogg lanseras 14 februari under namnet Svart blogg.

Nä. Jag gillar inte gulligullandet med kommersen bara för att det är Valentin-dagen. Varför gulligulla i dag? Kan man inte gulligulla under övriga året så kan man fan låta bli i dag.

Nä, nä. Försök inte. Jag ä int bitter. Bara förundrad över att folk går på det.

Andra bloggar om: , ,

2007/02/13

Askungen

Finns det verkligen riktiga Askungar? Är läraren Marie Lindberg som klippt ur en Disneyfilmatisering?

Hm. Kanske det.

Jag tycker om att en totalt okänd, i alla fall okänd i musiksammanhang, får slå igenom stort i Melodifestivalen. Det är roligt. Mycket roligt. Hoppas att det ger effekter också. Exempelvis att G:son och den övriga schlagermaffian inte får lika stort utrymme nästa år, utan att fler okända förmågor ges chansen. Kan inte tänka mig annat än att det ligger buntvis med låtar i ratathögen som är bättre än de som tagit sig igenom nålsögat till delfinalerna. Misstänker att schlagermaffian går igenom ögat gång på gång just för att de är rutinerade i sammanhanget. Hoppas att jag har fel, men tror inte det.

Marie Lindberg kan säkert vara något för framtiden, även om jag personligen tycker att hennes låt var rätt trist. Tycker att hon ska skippa engelskan dock. En svensk Askungesaga är betydligt trevligare än en engelsk.

Och jag hoppas att hon inte vinner hela klabbet bara för att folk i allmänhet tycker att det är roligt med Askungar. Risken finns nämligen i mellanmjölkens land.

Andra bloggar om: , ,

Tycker om

Lyssnar på Joachim Rogalski och Ström. Hittills gillar jag. Tycker om. Vemodigt. Rösten. Kompet. Texterna. Ja, jag tycker om.

Andra bloggar om:

Längtan trängtan

Jag har inte tänkt på det förrän i går. Jag vill åka. Jag vill ner i år igen.

Jag har blivit biten av SRF-myggan. Norje i Blekinge. En lååång natts färd mot ljuvlig musik.

Jag surfade in i går och såg de nya banden. Inga stora om du frågar mig, men ändå. Finsk folkrockmusik, helt sjukt... Tuffa tjejer. Och så lite glamrock med Quiet Riot!

Tittade på bilderna i galleriet på hemsidan och plötsligt kände jag suget.

Stämmer det som Aftonbladet hävdar, att Aerosmith kommer, då finns inget som stoppar mig från att åka ner.

Annars har där inte varit mycket som får mig att jubla. Men det är som det brukar. Jag tänker så, men väl på plats hinner jag inte springa mellan alla scenerna ändå.

Tror jag ska ringa Storuman-pôjkan och Stuguthyrar-Anders redan i dag. Se till att allt är klart.

Andra bloggar om: , , ,

2007/02/10

What a skräll

Vem kunde ana det? Fröken Lindberg till final... Vad hände?

Andra bloggar om:

Update

Mäh. Inte hade jag läst Expressens artiklar inte. Jag slogs av likheten också. Sjöng faktiskt för sambon samtidigt som jag lyssnade på The Arks bidrag: Och det var väldans likt, bitvis.

Lyssna själv.

Andra bloggar om: , ,

Och de tävlande är …

Regina Lund – ”Rainbow star”. Catchy refräng. Stråkar och synthar, rätt så klassiskt upplägg. Lita glamour, lite disko. Bättre än vad jag trodde på förhand...

Marie Lindberg – ”Trying to recall”. Stillsamt. Småtrist. Singersongwriter utan riktig hook. Passar inte i Melodifestivalen direkt. Kan säkert bli en tryckare någon gång, någonstans... Får mig att tänka på Agnetha Fältskog av någon anledning.

Jimmy Jansson – ”Amanda”. Sprattelgubberockigt. Snabbt tempo, mycket trummor och en irriterande kördetalj. Står inte ut med pojkens röst... Går hem på hitz for kids. ”A-a-amanda”

Cosmo4 – ”What's your name”. Helikoptrar? Visslingar som påminner om... Vad fan är det som de påminner om? Och så ett ”he!” som Basic Element. Äsch. Slätstruket, lite Rednex faktiskt.

Lustans Lakejer – ”Allt vi en gång trodde på”. Men hallå... Inledande kören. Hu. Synthigt och så Johan Kindes röst till det. Näe... Näee. Nä faktiskt inte... De har stulit från Lena PH:s ”Dansa i neon” också. En liten truddelutt, men dock.

Jessica Andersson – ”Kom”. Kaxig text. Lite Linda Bengtzing. Inte en vinnarlåt.

Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé – ”Första gången”. Slow jazz. Svante är en cool katt. En fin text. Långt ifrån en stor final i Finland. Men kanske en plats i Globen?

The Ark – ”The worrying kind”. Abba möter The Sweet möter Beatles. Melodin påminner mycket om ”Love grows where my Rosemary goes”. Introt om ”Sommarnatt”. Bättre än Tommy och Anna, men är det en stor vinnarlåt?

Tipset. The Ark går vidare. Regina har stor chans också. Svante och Anne-Lie till andra chansen. Sedan står det mellan Jimmy och Jessica. Fast allt beror på hur väl de håller tonen i kväll. Det gäller alla.

Åker

Ska titta på ett hus. Samtidigt uppdateras programvarorna på min burk. Sedan ska jag lyssna på bidragen som gör upp i afton.
Återkommer...

In bed with monaihallen – the horrormovie

Har skrikit, slagits och klösts i natt. Sambon var rätt uppjagad.

Vid tresnåret i natt vaknade han, och troligen ett gäng grannar, av att jag skrek. Gallskrek. Illskrek. För allt vad mina lungor förmådde. Jag skrek länge. Han försökte få mig att vakna, men jag bara slog efter honom och skrek.

I morse när jag duschade insåg jag att jag klöst sönder mina ben.

Jag är sömngångare, men det kan gå år emellan mina tillfällen. Har vaknat i hallen på väg ut, har vaknat vid kylskåpet när jag svept ett juicepaket. Har pratat, skrikit, hotat, skrattat. Allt i sömnen. Minns inte mycket av dessa sejourer dagen efter, mer än nåt drömlikt vid horisonten.

Det var dock länge sedan jag var aggressiv. Kanske jag ska gå i någon sorts drömterapi? ;-)

Och tänk. Vilken tur att vi inte hade skräckfilmskavalkaden i går kväll som vi tänkt oss. Vem vet hur natten slutat då....

2007/02/08

Situation Magnusson

Har sett trailern för Peter Magnussons nya teve-serie. Hördu du du. Jag vet faktiskt inte om jag vill se mer...

Missar jag nåt?

Sfären

Oj oj oj... Det är roligt att vara åskådare i bloggsfären. Ibland extra roligt. Framförallt när ordkrigen bryter ut.

Efter Glamourprinsessans utbrott har andra bloggare hängt på, och upp sig på, ordval. Och en del har verkeligen fått äta upp sina egna ordval.

Jag skrattade faktiskt högt. (förlåt...) Men jag behövde det. Så tack, från en ankdamm till en annan.

Fast... Jag håller med i sakfrågan. Ordval är viktiga. Påpekar själv alltid när någon säger ”tattare”. Hatar när det används som skällsord. Eller i extremt negativa sammanhang.

Det är en folkgrupp.

Resande.

Så heter det.

Inte ”tattare”.

Tack...

2007/02/06

Huga

Det är 20 grader kallt. Havet kyler ännu mer. Natten lär bli både lång och kall. Kallare än någonsin tidigare denna vinter.

Slaptones värmer. ”Please don't touch” (I shake so much) Slaptones och vetekudden.

Över

Nu har han fått ro.

2007/02/05

Ombytta roller

Vill inte byta med sambon. Inte alls. Samtidigt vill jag hjälpa. Känner mig handikappad. Elo sa att det är nog så karlarna känner sig när deras fruar/flickvänner/sambos/partners föder barn. De vill göra nåt men det finns inte så mycket att göra, mer än att vara ett stöd.

Försöker.

2007/02/04

Oh my gooooosh

Inte blev jag överraskad direkt. Tompan var självklar, hur tråkig låten än är. Men Anna B? Ayayayaaay... Vi får hoppas att det kommer starkare låtar så att den inte tar och vinner klabbet. Då tror jag inte att jag vill se den stora finalen i Finland...

Är superdupertrött. Har varit utomhus tre dagar nu, kört hundspann, eldat, sprungit, umgåtts. Har lämnat västra och återvänt hem. Sambon är kvar där. Hans pappa är sämre igen, nu räknas dagar och kanske timmar. Jag kan inte göra så mycket mer än att stötta.

Återkommer.

2007/02/03

Rapport

Har varit ute hela dagen, åkt hundspann och grillat mackor.

Men nu är jag åter.

Och jag lyssnar.

Elin Lanto. Hm. Temat känns igen. Har hon norpat Nannes öron också? Catchy, en sån där låt man blir galen på.

Andersson & Gibson. Simon & Garfunkel? Typ. Vackra stämmor. Trevlig akustisk gitarr. Zzzzzz...nark... Hoppla! Det händer saker i mitten. Steelguitar. Ojsan. Men texten är så infernaliskt återupprepande.

*håller i mig lite* Anna Book. Wooozaa... Schlagerdisko. Iiiiiih!

Addis Black Widow. Trevande inledning. Lite otäckt nästan... Alien har landat och väser mig i örat. Typ. Nananananandet funkar. Men njae...

Andreas Lundstedt. Shaky shaky! Väldigt mycket. Jag känner igen. Hm... Lite 70-talsdisko kombinerat med etnorytmer. Ajajaj... Och så en "stop" som Darin eller Justin.

Tommy Nilsson. Ey! Pripps blå! Trevlig melodi. En fin en bit som tanten på berget skulle säga. Zzzzzz...nark. Men refrängen säger mig att Tommy går vidare. Japp.

Sofia? Grekland. Zorba. Turkiet. Det är Elena och han med puss-pusslåten. Arkan? Tarkan? Det gillas fortfarande antar jag. Går också vidare. Zzzzz...nark.

Uno & Irma.Mer tempo än vad jag trodde från början. Hans röst tar över när de sjunger tillsammans. Inte helt oävet. Trallillall.

Jag tror på de tre sista. Men herr Lundstedt kan också kvala in. Främst tror jag på Tommy.

Obs. Jag tror. Det innebär inte att jag gillar. Basta.