2006/04/25

manslaughter

”Du kommer att mörda nån i dag.”

Sambons kommentar i morse säger rätt så mycket om mitt temperament för dagen.

Nä. Det var inte färdigt i går. Toastolen stod i hallen. Jag kunde inte sova.

Snurrelisnurr, snurr, snurr. Snurrelisnurr. Jag vred mig runt i sängen. Sömnlös. Vaknade sju, efter ett par timmars blundande. Slumrande. Då, klockan sju, visslades det i mitt badrum. Borr, borr. Bank, bank. Omöjligt att fly undan. Så jag tog mig ner till källaren. Duschade i doften av blöta spånplattor. Urk.

Sen. När jag kom upp var kaffet färdigtputtrat. Klunk, klunk. Klunk, klunk, klunk. Sambon tassade in på försiktiga fötter.

”Har du sovit någonting? Eh... Nähä...”

Nio var det slutvisslat. Tyst i lägenheten. Jag la mig på soffan för att bli uppryckt ur dvalan av telefonen.

”Hej det är jag. Du jag undrar hur jag ska öppna den här filen, mitt program verkar ha lagt av, vad ska jag göra?”

Dämpad ilska. ”Ja, du kan ju prova att ringa datasupporten i stället för till mig...”

Jag gav upp. Puttrade mer kaffe i perkulatorn. Hörde visslaren skramla i dörren.

”Eh. Hur går det? Får jag nån toalett i dag?”

”Jajamensan! I eftermiddag är det klart, men snickaren och elektrikern kommer först nästa vecka. Badrummet kan du använda ändå, men du får vänta på att allt blir färdigt.”

Lite muntrare: ”Åh... Så... Så... Så skönt.”

Jag läääängtar hem nu. Å så jag ska sova. På golvet i mitt badrum.

2006/04/24

Oj oj oj

Nu blir det spännande må jag lova. Om en liten, liten stund ska jag gå hem och då... Då. Då ska jag med lite tur inviga min alldeles sprillans, sprojlans nya toalettstol!

Ja! Det är sant! När jag gick ner på jobbet i dag så möttes jag i dörren av en liten gube i byggoverall som påstod att han skulle installera alla prylar, utom handfatet som är ute på felleverans nånstans i stan, i dag. Ja!

Kommer jag hem nu och det fortfarande är tomt kommer tidningen att ha nåt att toppa nyhetssidorna med i morgon... Monaihallen kommer att riva hela kåken om nåt inte stämmer. Jag garanterar.

Anyways. Fick en glad överraskning i dag. Måndag är tidningsfri dag vilket gör att min söndag blir ledig. Således bokades det in en dejt med damerna på lördag. Nu ska här göras stan...

Eventuellt bokar vi in en tittin på Red Rock där kollegan Niklas har releasefest för Superscis platta.

Ja! Det finns hopp om ett njutbart liv!

2006/04/19

Röra

Jag vill ha mitt boende tillbaka. Jag orkar snart inte med denna ständiga röra. Det strular till och med till sig i mitt huvud. Jag slarvar bort saker, glömmer sånt jag borde komma ihåg. Alla rutiner är satta ur spel och det springer gubbar in och ut genom dörren från sju på morgonen.

Är det okej om jag får spel snart?

Jag överger stan för ett par dagar. Åh så jag ber om att det är klart när jag återkommer. (okej, jag vet att det är orealistiskt, men drömma får man faktiskt göra, så det så)

2006/04/07

Oy!

Jag kom till och med ihåg att pinga! Jag är helt klart på bloggbättringsvägen!

Förresten. Var i Bräcke i går och handlade skivor på en elbutik som ska lägga ner. Det var skoj. Rota i gamla lådor med skivor som man trodde att man glömt bort. Köpte med mig ett par. En samlingskiva (Nej jag har inte blivit galen, men den passade perfekt i bilen på väg hem) med The Doors och så The Donnas debutalbum. Inget märkvärdigt visserligen, och oj så gammalt, men ändå.

Och så... Ja. Jag gjorde det. Jag köpte fyra julklappar. *hepp* Kan inte avslöja vad jag köpte, men det har i alla fall inget med el eller musik att göra. Mina bröder ska bli överraskade.

Min kollega som ska överge mig nu i maj smsade följande ord när julklappen kom på tal:

Sajko!

Hrm. Ja. Kanske lite.

Du ska inte tro det bli sommar...

...jo. Gör det. Tro. För det blir sommar. Strunta i all snö som trillat ner de senaste dagarna. Den försvinner. När påsken är över kommer det mesta av snön att vara försvunnen. Jepp. Så är det serru.

Jag kommer att blogga mig till döds när jag får ta min bostad i besittning igen. Saknar min dator. Min airport. Min andra dator. Mina böcker. Min garderob. Min sääääng. Å... Det trodde jag aldrig, att jag skulle sakna den lilla ettan så enormt mycket.

Jag återkommer. Kommer inte att missköta min blogg på detta elaka vis någon fler gång. Förutsatt att det inte blir fler stambyten. Eller om jag nu inte åker på toklång semester. Då kan jag bli lite osynlig igen. Men annars. *håller handen över hjärtat* Lovar. Jag ska blogga mera framgent. Bara jag får återerövra ettan.